Látogatás a ludwigsburgi piacon

“Az élménypedagógia a közvetlen tapasztalásokon és a gyerek aktív cselekvésén keresztül tanít. Az ismeretek átadására, rendszerezésére, elmélyítésére egyaránt alkalmas, vagyis mindazt tudja, amit a hagyományos, ismeretszerző oktatástól elvárunk. A passzív befogadást felváltja a megismerő tevékenység által történő tanulás.”
                                     Fáyné dr. Dombi Alice és Dr. Sztanáné dr. Babics Edit: Pedagógus mesterség

 

gyümölcsös stand A megismerésen alapuló ismeretszerzés jegyében és az egészséges táplálkozás téma keretein belül látogatott el második osztályunk egy hűvös őszi napon a ludwigsburgi piacra. A gyerekek a piacon megvizsgálták az évszakban jellemzően kapható zöldségeket, gyümölcsöket és az iskolában közösen összeírt bevásárló lista alapján be is vásároltak.

Mindenki nagy meglepetésére még egy magyar standot is felfedeztek, ahol igazi magyar kolbászt kaptak ajándékba.

csoportkép Az iskolába visszatérve aztán kezdődhetett az igazi munka: előbb fajtáik szerint csoportosították az alapanyagokat, aztán pedig közösen elkészítették a tízórait. Csoportokban dolgoztak, minden csoportnak más feladat jutott, voltak, akik a kenyeret kenték, voltak, aki paprikát, uborkát aprítottak vagy narancsot hámoztak.

Végül pedig egy ínycsiklandozó büfébe rendezték a finomságokat – öröm volt nézni a művészi gonddal összeállított színes gyümölcsös és zöldséges tálakat!

Az igazi örömöt viszont egyértelműen a közös tízórai jelentette. Mindenki maga állította össze a szendvicsét és minden nagyon egészségesnek és finomnak bizonyult – még a narancsos kenyér is!

terített asztal mosolygós szendvics

 

Címkék: