munkatársaink

Iskolavezetés

Az iskola vezetője, Eberling Tímea 2000 óta vesz részt hétvégi magyar iskolák vezetésében, emellett jelenleg is aktívan tanít egy német magániskolában. Szakdolgozatát a hétvégi magyar iskolák menedzsmentjéről írta, és több éves szakmai tapasztalatot szerzett egy oktatás menedzsmentet oktató intézménynél. 

Helyettese, Reichle Viktória, aki maga is sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a projektmenedzsment terén, magyar mint idegen nyelv szakos tanárként és művelődésszervezőként segíti a szakmai és szervezési feladatok ellátását.


Ösztöndíjas

Az iskolavezetés szervezési és adminisztrációs munkáját heti 40 órában a Nemzetpolitikai Államtitkárság által kiküldött Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa segíti.

Pedagógusok

A tanári karban különböző szaktanárok, tanítók, fejlesztőpedagógusok, óvodapedagógusok és magyar mint idegen nyelv szakos tanárok dolgoznak együtt, akik közül néhányan a határon túli magyar gyermekek oktatásában is szereztek tapasztalatot. Többen jelenleg is aktívan tanítanak német iskolákban. Az iskola csak diplomával rendelkező pedagógusokat alkalmaz, akik különböző projektcsoportokban, értékes szaktudásukat egymásnak átadva dolgoznak együtt. Az új tanárok munkáját mentorok segítik, ezzel támogatva az iskola jellegzetességét; a projektoktatást/interdiszciplináris oktatást. Az iskola a tanárokat továbbképzésekkel és taneszközökkel is igyekszik támogatni.

Az iskolavezetőség célja, hogy a pedagógusok a reformpedagógia módszereit minél jobban ismerjék és alkalmazzák. A cél, hogy a pedagógusok arra törekedjenek, hogy tevékenységközpontú, a tapasztalati tanulásra lehetőséget kínáló órákat tervezzenek, ahol a tanulók élményeken keresztül juthatnak új ismeretekhez. A foglalkozások részét képezzék a drámapedagógia elemei, zenés-táncos tevékenységek és az alkotókészség kibontakoztatására alkalmas feladatok. A szemléltetéshez lehetőleg korszerű multimédiás eszközöket is használjanak.


Önkéntesek, gyakornokok

A pedagógusok munkáját néhány helyszínen önkéntes segítők könnyítik meg.

Amennyiben szívesen segítené önkéntes munkájával óvodai vagy iskolai csoportjaink működését vagy az egyesületünk által szervezett programokat kattintson ide bővebb információért!


Előadók

A tanítási órákat egy-egy alkalommal olyan előadók/szakemberek foglalkozásai és előadásai színesítik, akik valamilyen területen olyan speciális ismerettel vagy szakmai tudással rendelkeznek melynek átadásával gazdagíthatják az iskolai életet. Amennyiben rendelkezik valamilyen speciális ismerettel vagy szakmai tudással amit egy-egy előadás vagy alkalmi foglalkozás keretein belül szívesen megosztana az iskolás vagy óvodás gyerekekkel, kattintson ide bővebb információért!

 

Kiemelt kép – pixabay.com