radolfzell am bodensee

A Radolfzelli Konzuli Magyar  Óvoda és Iskola 2017 szeptemberében nyitotta meg kapuit lehetőséget nyújtva ez által a Németországban élő magyar gyerekeknek, hogy a német  iskolai tanulmányok mellet ápolhassák és közelebb kerüljenek anyanyelvükhöz. Mindezt egy jól képzett tantestület biztosítja amely nyitott kirándulások, rendezvények és más különféle programok megrendezésére is.

 Foglalkozásaink szombat délelőttönként reggel 10 órától  egész 13 óráig tartanak. Jelenleg négy csoport van iskolánkban: óvodás csoport (3-4 évesek), iskola előkészítő csoport(4-7 évesek), alsó és felső tagozatú csoportunk ahova 7-15 éves diákok járnak. A magyar néphagyományokat és kultúrát projektekbe foglalva adjuk át a gyermekeknek, játszva építjük be a  mindennapjaikba.  Foglalkozásaink és oktatási módszerünk a csoportok életkori sajátosságaihoz igazodnak.  

gyerekek festés közben A gyerekek "búj-búj zöld ág"-t játszanak

Célunk , hogy élményként mélyítsük el bennük, a magyarság mivoltját, népdalok, népmesék  és népi játékok által. Ilyen például  a karácsonyi népszokások, húsvéti népszokások, Luca nap, Márton nap és még sok szép magyar ünnep. Visszajelzések alapján örömmel  vesznek részt a foglalkozásokon.

kislány süteményt vesz

A  gyermekek között mély barátságok alakulnak ki, többen szervezve iskolán kívüli programot is, ezt  a láncot pedig a mi közösségünk alakította ki, ami nagy örömmel tölt el bennünket.

Munkánkat a szülői munkaközösség támogatja. Részt vesznek rendezvényeink szervezésében, előkészítésében és annak lebonyolításában is. Rendszerességgel , felváltva minden tanítási napra  készítenek a gyermekeknek uzsonnát: szendvicseket, süteményeket.

Fennállásunk óta már több mint száz diák iratkozott be. Óvodásaink oklevelet, iskolás diákjaink pedig bizonyítványban részesülnek félév és év végén is.

kisgyerek bizonyítvány osztás

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és úgy érzi gyermeke számára hasznos és örömteli  hétvégi elfoglaltsággal szolgálhat, kérjük, jelezze gyermeke részvételi szándékát, illetve bővebb információkért  az alábbi e-mail címen várjuk jelentkezését: beiratkozás.bw.kmi@gmail.com

 

Kiemelt kép – wikimedia.org