integrációs törekvések

“Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv.”

                                                                                                                          Kányádi Sándor

 

Az iskola fő célja a külföldön élő magyarok nemzettudatának és nyelvének megtartása. Szervezetünk további nagy előnye, hogy fórumot és  segítségnyújtást is jelent az újonnan kiköltöző, vagy magyar gyökereit megtartani, felkutatni vágyó emberek számára.

 

    Az ideköltözők hasonló helyzetekkel szembekerülő, támogató szülői közösséget találnak, ami az elindulásnál, az új élet megkezdésénél nagy segítség számukra.

 

    Magyar gyökereiket felkutató személyek felkeresését fogadjuk, “visszamagyarosodási” szándékukat, lehetőségeinkhez mérten segítjük. Például  magyar mint idegen nyelvből nyelvvizsgát tehetnek.

 

    A boldogulásnál elengedhetetlen a helyi integrálódás. Ebben is igyekszünk iskolai szinten a felnőttek számára segítséget nyújtani. Igény esetén például német nyelvtanfolyamot tartunk szülőknek az iskola tanítás időtartama alatt.

 

    Tervezzük, hogy egyes, a civil lakosságot is érintő továbbképzéseinkre külsős személyeket is meghívunk, vagy előadásokat szervezünk számukra oktatás, nemzet, haza, magyarországi aktualitások témában.