Határtalanul Csongorral és Csengével

Az online oktatás kétségtelen előnye az, hogy a valós életteret kitágítja. Olyan gyerekek találkozhatnak egymással, akik a tantermi oktatás keretében a fizikai távolság miatt sohasem tudnának együtt tanulni.

  Iskolánk olyannyira színes és nyitott, hogy ebben a tanévben két magyarországi diákunk is volt: Tóth Csongor elsős, a húga, Csenge ovis. Mindketten a stuttgarti kisalsós csoportba járnak. A tanév folyamán a gyerekek annyi mindent elmondanak egymásnak! Hiszen nincs is fontosabb annál, mint megmutatni a legújabb autós könyvet vagy a legszebb rajzot.

Milyen érdekes, hogy karácsonykor ugyanaz a papír angyalka díszítette a szegedi polcot, mint a Stuttgart környéki gyerekekét. Ugyanaz a dal vált kedvenccé, és mindannyiuk barátjává vált Bocsinkai Jónás, s talán ez mélyebb emberi kapcsolatok alapjává lesz idővel.

 

Csongor az autók nagy szerelmese, ahogy ezt mindig minden téma kapcsán kihangsúlyozza. Emellett szívesen sportol, a foci és az íjászat a favorit. Kedvenc tantárgya a matematika. A spórolt pénzéből fűnyírót vett az anyukájának. Igazi gavallér!

 

 

 

Csenge rajzzal tudja leginkább kifejezni magát, szeret énekelni, és a nagyok között is minden feladat megoldásában megállta a helyét.

 

Ha az utolsó tanítási alkalommal nem tudnak eljönni velünk a személyes találkozásra, akkor is ennek a nagyszerű, összetartó kis közösségnek a tagjai lesznek. Majd küldünk nekik képet, üzenetet, hiszen tudjuk a barátságot nem kilométerekben mérik.

Körmendi Mária

 

Címkék: