Évzáró kirándulás a Konzuli Magyar Iskola Heidenheim-i csapatával

 

Tíz óra előtt kezdtünk el gyülekezni a königsbroni Itzelberger See játszótér felőli parkolójában. Jó volt újra kötetlen hangulatban találkozni anyukákkal, apukákkal, nagy- és kistesókkal! Mindenki nagy mosollyal az arcán üdvözölte egymást.

Miután mindenki megérkezett, elindulhattunk a Brenz patak forrásához, ehhez egy kb. 3,2 km-es gyalogutat kellett megtennünk. Ide megérkezve kicsit felfedeztük a terepet és a gyereke elmondhatták, mit tudnak a forrásról, mit tartottak érdekesnek róla? És hová torkollik? (52 km megtétele után ömlik a Dunába). Néhány Dunával kapcsolatos kérdés megválaszolására a többi résztvevőt is bevontuk. Hol ered? Hány országon halad át? Hány fővároson? Aztán a szülők is kérdéseket tettek fel egymásnak, ki tud több „Duna” -kezdetű magyar települést? …

 

Visszafelé az utat egy másik útvonalon tettük meg kényelmes tempóban, beszélgetve, meg-megállva és nézelődve. 

 

Visszaérkezve mindenki elővette a hozott elemózsiát és közösen megebédeltünk. Volt, aki „hamuban sült madárlátta pogácsát” hozott.

   

Zárásképpen előkerültek a gyerekek által készített plakátok, amit bemutathattak a szülőknek. Ezt követte a bizonyítványok kiosztása. A gyerekek feladata a nyári szünetben élmények gyűjtése, amiket fotókkal is megörökíthetnek. A Magyarországon vagy magyarlakta településeken megtett utazásaikról rövid beszámolókat készíthetnek, amit majd a többieknek elmesélhetnek ősszel, amikor újra találkozunk!

A délután további részében szabadon együtt játszottunk. Néhányan csónakáztak, vagy csak üldögélve beszélgettek.

Szilágyi Bernadett

   

 

 

Címkék: