Az öröm képei Mikuláskor

“Éj-mélyből fölzengő
– csing-ling-ling – száncsengő.
Száncsengő – csing-ling-ling –
tél csendjén halkan ring.”

 

A Mikulás a mai nap főszereplője volt minden tagiskolában, volt ahová levelet küldött, és szerencsére több helyszínen személyesen jelent meg.

 

Tübingenben a Mikulás levelét a felsősök olvasták fel a kicsiknek, a csomagokat is ők osztották ki. Az alsósok és az ovisok dallal köszönték meg az ajándékot.

Megfogyva bár, de annál nagyobb örömmel üdvözölték a Mikulást a stuttgarti felsősök. Természetesen a szünetekben lázasan bontogatták a csomagokat: ropogtak a mogyorók, zörögtek a csokipapírok és a citrusillat töltötte meg a levegőt. Még a vegyesházi királyok is mintha szélesebben mosolyogtak volna a képekről, nagyon kellemesen telt az első decemberi foglalkozás.

   

Az alsósokat nagy munka közepette lepte meg a Mikulás, nagy volt a meglepetés, az öröm.

   

“Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás..”ezzel a dallal csalogatták a gyerekek a messzi földről érkező Télapót, aki idén újra ellátogatott a pforzheimi iskolánkba. 
A tél minden gyerek életében nagyon fontos, de van egy nap az adventi időszakban, amely kiragyog. Erre az alkalomra készült izgalommal a mai délelőtt folyamán iskolánk mindhárom csoportja. 
A Mikulás csengőszóra érkezett. Volt aki félénken, volt aki bátrabban, de mindnyájan szeretettel köszöntötték a jó öreg Télapót.

   

 

A tanult mondókákat, dalokat közösen adták elő, de voltak olyan bátor gyerekek is, akik önállóan elmondtak egy mondókát vagy elénekeltek egy éneket. A Mikulás pedig szeretettel jutalmazta meg iskolánk apraja- nagyját. Zsákjából előkerültek a jól megérdemelt csomagok, amelyek mosolyt csaltak a gyerekek arcára. A csillogó szempárokból ítélve nagy élményben volt részük. 
A zsák kiürültével, a Mikulás útra kelt, hiszen rá sok gyerek vár még. Elköszönt a gyerekektől és megígérte, hogy jövőben újra ellátogat iskolánkba

   

Idén a ludwigsburgi tagiskolába is ellátogatott a magyar Mikulás! Nagy volt a gyerekek öröme, amikor két év után újra élőben üdvözöhették, énekelhettek neki, és átvehették tőle a várva-várt ajándékokat. A Mikulásnak óvodásoktól a nagy kamaszokig mindenkihez volt egy-egy kedves szava – Köszönjük, hogy eljöttél hozzánk, kedves Mikulás!

   

A Mikulás hírnőkei: Nagy Mariann, Meckelholt Orsi, Buzogány Enikő, Reichle Viktória és Netyéné Ildikó

   
 
“A radolfzelli magyar óvódába is ellátogatott ma a Mikulás, tele puttonnyal.
A gyerekek felkészülve várták, Mikulás dalokat énekeltek neki, rajzokat is készítettek, a bátrabbak pedig egyénileg énekeltek, vagy verset mondtak. Igazán jó hangulatban telt a mai nap. Jó látni, hogy a magyar dalok összekovácsolják a gyerekeket, még ha ritkán is találkoznak és egy kis közösség lesz egy délelőttre belőlük akik közösen alkothatnak. Köszönjük a Radolfzelli Magyar Iskolának, a tanároknak, óvónéniknek és a szülőknek is a lelkes szervezést!”
 
 
KM