Bizonyítványok

Bizonyítványok és minden, ami mögötte van – így hangzik az eredeti cím. Mi az, ami mögötte van? Tizenhárom csodálatos gyermek!

   

Nagy utat tettünk meg ebben a félévben, utaztunk térben és időben. Mi kellett ehhez? Fantázia? Igen! Áldozat és alázat. Áldozat a szülők részéről, hogy a szombatok délelőttjén hozzák, vigyék a gyermekeket, hogy ott legyenek, amikor a gyerekek elfelejtették a házit vagy elakadtak benne. Alázat a gyerekek részéről, amivel egymás iránt viseltetnek. Éretten ismerik el a másik munkáját, megtanultak egymásnak segíteni a feladatokban. Szünetekben öröm hallani a beszélgetéseiket, a kacagásukat.

 

Hatalmas munka folyik szombatonként a stuttgarti tagiskola alsósainál, hol nagyon komolyan, hol játékosan. Vannak itt uralkodók, miniszterek, nemesek, tanítók… és néha nagyon komoly döntéseket hoznak, amelyben minden esetben a pozitív érzések, a humánum és a béke az irányadó.

Együtt hajózunk a Dunán lélekvesztő dereglyéken, amik igazából csak papírcsónakok; megkeressük az elveszett ékezeteket. Semmi különös, mondhatná a kivülálló. Dehogynem! Minden megszerzett tudás érték. Minden mosoly ajandék!

Körmendi Mária

 

 

Címkék: