Az én Magyarországom – a legkedvesebb helyek

 

Szívesen járok haza – Magyarországra. Szegeden laknak a nagyszüleim és a családom nagy része, szóval a iskolaszünet legtöbb idejét ott szoktuk tölteni. Nagyon szeretek ott lenni – stressz nélkül, iskola nélkül, jó időjárással és a családommal. Majdnem minden iskolai szünetben megyünk, nyáron még a Balatonhoz is eljutunk a keresztanyámmal. 

Általában vonattal szoktunk utazni, ami Stuttgartból Szegedig nagyjából. 14 órába telik, de ha van éjszakai vonat, avval megyünk. 

   

Nagyszüleimnél mindig van valami: vendégség, látogatás, rendrakás, építkezés… Minden, csak nem unalom. Főleg az unokatesóm miatt, akivel mindig találkozunk. Vele mindig jó móka van.

   

Szegeden nagyon sok látnivaló van, közülük a gyönyörű belváros. sok üzlettel, ahol mindenfélét lehet csinálni, a vadaspark, és télen a jégkorcsolya pálya is jó mulatság.

 

Nyáron fesztiválok szoktak lenni, mint a SZIN (Szegedi ifjúsági napok) vagy a Szegedi Borfesztivál a Tisza parton. Ott nagy látvány a tiszavirágzás is, melyik június-július környéken történik, és csak egy vagy két napig tart. 

Mivel az ismert PICK szalámi is Szegedről származik, természetesen ott van a gyár is egy múzeummal. 2021-ben megépült a Szegedi PICK (kézilabda) Aréna és a Tiszavirág Sportuszoda a belváros és Tápé között.

   

Már kiskorom óta járunk haza, és nagyon sok szép és vicces emlékeim vannak.

De én legszívesebben mindig Istenmezejére jártam, egy kis falu Heves megyében k.b. 1300 lakossal. Anyukámnak van ott egy háza a temetővel szemben,.oda nem jutunk el olyan sokszor, de mindig amikor megyünk, le kell nyírni az óriásira megnőtt füvet, hogy be tudjunk menni, ami a hegy oldallal együtt eltarthat, akár három napig is és jó nagy munka. 

   

Onnan számtalan túracélt lehet megközelíteni. Voltunk már a Szalajka völgynél, a Füleki es Egri várnál és Hollókőn, ami eddig a kedvencem volt. 

Már alig várom hogy nyáron újra haza menjünk.. 

Gerhardt Joris és Julius

 

 

Címkék: