Diákok a IV. Nyugat Európai Néptáncfesztiválon, 2019

Az idei tanév a stuttgarti Konzuli Magyar Iskolában rendkívüli eseménnyel kezdődött. Már a második tanítási napon az iskolánk tanulói egy különleges délelőtt részesei lehettek. Szeptember 28-án részt vehettek a IV. Nyugat Európai Magyar Néptáncfesztivál rendezvényén, aminek a házigazdája a Csöbörcsök táncegyüttes volt. Először a tanulók egy kis tanulmányi sétát tettek az ősz díszítette közeli parkban. Ezután következett az igazi kaland: rátértek a „Tekergő meseösvényre”, azaz Both Zsuzsa és Hajós Erika vezetésével egy zenés-mesés előadás szereplői lehettek a rendezvényen. A gyerekek nagy örömmel váltak virággá, kertésszé és más szereplővé, vállalva a mesebeli próbatételt. Énekszóval, tánccal borították virágba az elvarázsolt rózsát.

gyerekek é s felnöttek körben gyerekek ülnek a fölnek

 

            Az előadást népi játék és tánc követte Vass Mária-Magdolna irányításával, a talpalávalót a Turai Banda húzta. Ehhez a mókához a szülők is vidáman csatlakoztak, s az örömteli ragyogással, ami az arcokról sugárzott, Stuttgart hétvégi közvilágítását lehetett volna biztosítani.

gyererkek ülnek körbe egy kobzás felnőtt tart foglalkozást nekik

  A rendezvényen iskolánk felsős tanulói külön a számukra előkészített programban vettek részt, aminek a témái a magyar népi kultúra, népi hangszerek, népviseletek voltak. A tartalmas órák után mindenki feltöltődve tért haza.

Reméljük, hogy a következő tanévben is lesz lehetőségünk részt venni a rendezvényen.

 

Címkék: