Lilla kalandjai

 

 

 

Izsák Lilla ebben a tanévben érkezett a stuttgarti kisalsós csoportba. Közvetlensége és a csoport nyitottsága miatt hamarosan úgy éreztük, mintha mindig is velünk lett volna ez a mindig mosolygós lányka. Harmadikos kora ellenére már hosszú út áll mögötte. Sok helyen járt és élt, sok mindent tanult, és teli van tervekkel. Azt hiszem, Lilla nemcsak az órákon jelentkezik mindig lelkesen, de mindenben ott van teljes szívvel, lélekkel.

 

Két osztálytársa: Liliána és Gréta faggatta Lillát eddigi életéről A világutazó cikksorozat keretében. ( A szerkesztő)

 

Liliána: Hol születtél?

Lilla: Amikor anyukám engem várt, akkor Bécsben éltek a szüleim és a testvéreim, de én Magyarországon születettem. Két nagyobb bátyám van, Bence, most 10, és András, aki 13 éves.

Gréta: Mik voltak a legfontosabb állomások az életedben?

Kétéves voltam, mikor Bécsből Budapestre visszatértünk, három évesen ott kezdtem meg az ovit, szívecske volt a jelem, és itt ismertem meg az első legjobb barátnőmet, Vikit.

 

Négy éves voltam, mikor Berlinbe költöztünk, itt fél évet egy ovis csoportba jártam a testvéremmel, Bencével, nagyon sokat kirándultunk a csoporttal, szép élmény volt ez az időszak.

6 évesen kezdtem az iskolát Berlinben, és második tanév végéig oda jártam.

Nyáron átköltöztünk Stuttgartba, és szeptemberben itt kezdtem meg a harmadik osztályt.

 

 

Liliána: Nem volt nehéz a beilleszkedés?

Lilla: Egy kicsit sem, az új osztályomban, ahol a gyerekek már két éve ismerték egymást, több jelentkezővel együtt indultam a választáson, engem, az újat, választották meg osztálybizalminak.

Gréta: Hogyan tudsz németül beszélni?

Lilla: Azt mondják, akcentus nélkül beszélem a német nyelvet. Ez jó is, mert szeretek beszélgetni, barátkozni.

Liliána: Hol szerettél eddig a legjobban lenni?

Lilla: Mindenütt jó, mert sok a barátom, de legjobb Budapesten, mert ott a nagyi, és tavaly májusban megszületett az unokatestvérem, Momó, akit nagyon szeretek, de mivel ők Budapesten élnek, sajnos csak ritkán tudunk velük találkozni.

Liliána/Gréta: Mi a hobbid?

Lilla: Szeretem a zenét, érdeknek a hangszerek, egy évet zongoráztam. Két éve furulyázok, itt Stuttgartban is folytatom, éppen karácsonyi dalokat gyakorolok, szeretnék megtanulni hegedülni is. Emellett jártam tornára, balettre, judóra, most táncra szeretnék menni. Szeretem a barkácsolást, a festést.

 

Gréta: Mi a kedvenc ételed?

Lilla: A palacsinta. Anyukám szokott nekem sütni, de most már a segítségével magam is meg tudom csinálni. Legjobban a kakaóporost szeretem.

 

Gréta: Nyaralni merre szoktatok? Az idén voltatok valamerre?Lilla: Nyáron, mint minden évben, több hetet Tőserdőn, a nyaralónkban töltöttünk, ahol a közelben van az egész család: nagynéném a kis Momóval és a nagymama is, így ott próbáljuk bepótolni a különtöltött időt. Hiányoznak nagyon.

Liliána: Hol lennél most legszívesebben?

Lilla: A strandon. Mallorcán.

 

 

Köszönjük a riportot!

Gréta és Liliána stuttgarti kisalsós

 

 

Címkék: