Ízőrző túra Ludwigsburgban

 

A 2021/22-es tanév témája a Konzuli Magyar Iskolában Magyarország volt: minden órán magyar tájakon kalandozhattak a diákok. Emlékeik és új ismereteik segítségével képzeletben bebarangolták az ország minden zegét-zugát; tanultak magyar régiókról, tájegységekről, városokról, művészekről, feltalálókról és specialitásokról. E téma utolsó állomasaként Ludwigsburgban egy erdei ízőrző túrán a magyar konyha egyedülálló ízeivel ismerkedtek kicsik és nagyok.

A kirándulás minden álomása egy-egy magyar táj volt, melynek jellegzetes ételeihez kapcsolódóan oldottak meg különböző feladatokat a gyermekek. 

 

Egyik állomásunkon egy „igazi” balatoni büfében lehetett gyakorolni a lángos és fagyi rendelésének fortélyait. Itt néha igazán hosszú sor is kerekedett, mert minden szerencsésen felvett rendelés esetén Balaton szeletet osztogattak az elégedett büfések.

A „Dunán innen, Tiszán túl” állomáson magyar folyami halakról és halas ételekről tanultak a csoportok, és a Dunáról fúvó szelet kihasználva még csodás kis szélforgót is készítettek a harmadikosok.

   

 

 

 

Nem hiányozhattak természetesen a bográcsos ételek sem, melyekkel a „Puszta” állomáson találkozhattak a diákok. Itt volt aki kőlevest, volt aki pásztornak öltözve lebbencs levest főzött a bográcsban.

A várva-várt közös paprikás krumpli főzése sajnos a tűzgyújtási tilalom miatt elmaradt, helyette viszont – amíg a diákok az állomásokat járták – szorgos szülők serénykedtek az „Íz-lelő Csárdában”. Finomabbnál finomabb magyaros szendvicsek és málna szörp várta a csárdába betérő éhes és szomjas vándorokat, betyárokat.

   

Reméljük, a nyári szünetben sokaknak lesz lehetősége hazautazni, hogy otthon is élvezze a magyar ízeket.  

   

Mindenkinek nagyon kellemes nyarat kívánnak a ludwigsburgi pedagógusok!

Reichle Viktória

Címkék: