Karácsonyra hangolódva

 

Lágyan szálló hópelyhek kíséretében vette kezdetét idei tanévünk utolsó tanítási alkalma a pforzheimi konzuli magyar iskolában.

Gyorsan elrepült a félév és a hideg beköszöntével a december elhozta mindannyiunk számára a szeretet ünnepére való készülődés örömének varázsát.

Lassan három adventi gyertya lángjának melege töltötte be otthonainkat, amikor megrendezésre került idei karácsonyi ünnepségünk.

 

Iskolánk mindhárom csoportja közösen ünnepelt: óvodások, elemi iskolások és felső tagozatosok, közel 30 lelkes diák, szülőkkel és pedagógusokkal együtt, ahonnan tea és finom házi készítésű sütemények sem hiányozhattak. 

Ének és vers szó kíséretében angyalkákat készítettünk, mézeskalácsot festettünk és díszítettünk, megépítettük kisebb-nagyobb sikerrel a csoda lábon forgó mézeskalács házikót is.

Továbbá nagy örömünkre szolgált vendégül látni a pforzheimi magyar kulturális egyesület tagjait, akik sokat tevékenykedtek azért, hogy városunkban lehetőség nyíljon a magyar hétvégi oktatásra, amely immár második éve folyik.

Kati , Rózsa és Éva néni lelkesen énekelték a régen hallott karácsonyi dalokat a gyerekekkel együtt, egy- egy boldog könnycsepp kíséretében. Segítettek barkácsolni, festeni, díszeket faragni, és örök pedagógusként eltakarítani az ecsetnyomokat az asztalról.

 

 Hálás köszönettel tartozunk nekik ezért és a gyerekeknek hozott karácsonyi ajándékokért egyaránt.

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk és bort, búzát, békességet az elkövetkező esztendőre!

Szegedi Noémi

 

Címkék: