Anyák napja Ulmban

 

 

,,Hiszen végeredményben minden ember király,

aki láthatatlan koronával a fején járja ezt a földet.

De erről senki sem tud,

csak Isten

és az Édesanyák.

Wass Albert – Valaki tévedett

A hétvégén az ÉDESANYÁKAT köszöntöttük a Baden-Württembergi Konzuli Iskola ulmi tagiskolájában. Az ők szemükben minden gyerek egy KIRÁLY, a legeslegfontosabb KINCS, a legnagyobb ÉRTÉK, a MINDEN.

   

 

Ezúttal az édesanyákat koronáztuk meg a láthatatlan koronával. ŐK váltak KIRÁLYNŐVÉ, hiszen ők számunkra a legeslegfontosabb KINCS, a legnagyobb ÉRTÉK, a MINDEN.

Volt izgalom, nevetés, sírás, ölelés, meghatódás…

A Katicák, Bartók Daragus Anna néni irányításával kézműveskedtek e jeles nap alkalmából,énekeltek, beszélgettek az édesanyákról, édesanyáknak.

 

A Lepkék Pap Krisztina irányításával zenés, verses műsort adtak elő, ahol az édesapákról sem feledkeztek meg. Az anyukák könnyek között meghatódva vették át a gyerekek kis ajándékait, KÖZÖS munkára, együtt dolgozásra buzdítva a családtagokat.

Az ajándékba adott Lepkecsalogató virágmagokat közösen elültetve örök emléket teremtenek a kiskertekben. Valahányszor a kikelt virágokra Lepke száll, a Lepke csoport Anyák napi emléke, Lepke tánca elevenedik majd fel lelki szemeink előtt…

Addig is, amíg a virágok kikelnek, az alábbi linken tekinthető meg a Lepketánc, illetve a kis műsor, ahol megtudhatjuk azt is, miért is szeretik a gyerekek az édesanyákat, édesapákat: https://www.youtube.com/watch?v=FUwLVs2XlTg

 

 

   

Az alsósok Hornyák Éva és Varga Beáta vezetésével vicces jelenetekkel nevettette meg a szülőket. Majd közös éneklés, a meglepetések átadása következett.

 

A felsősök Szilágyi József pedagógus irányításával köszöntötték az édesanyákat. A legszebb pillanat talán az volt, hogy tanteremben lévő gyerekekkel egy időben Barnabás is karintiai otthonában átnyújthatta édesanyjának a szeretet virágát… Az alábbi linken látható a jelenet: https://www.youtube.com/watch?v=pDVx6TkbmXI

 

 

Köszönöm ÉDESANYÁK, hogy ily csodálatos gyerekeknek adtatok életet! Mert édesanyának

lenni jó…mert adni jó…mert a SZERETET mindennél a legfontosabb!

 

 

Pap Krisztina, pedagógus

   
Címkék: