Tanévzáró kirándulás Ludwigsburgban 

Július 1-én a 2022/23-as tanév lezárásaként felkerekedett ludwigsburgi tagiskolánk apraja-nagyja, és a Bietigheimer Forstban útra keltünk. Az idei év tananyaga a magyar történelem 1000 évét dolgozta fel. Ehhez kapcsolódva a „honfoglalást” választottuk kirándulásunk témájának, és barangoltunk a csodaszarvas nyomában. 

A nagyobbak a szülők lelkes csapata által támogatva „Ki vagyok én” történelmi kvízben versengtek az első állomáson, majd a témához kapcsolódó villámkérdésekben mérték össze tudásukat szülők és diákok. A következő állomáson egy rovásírással írott szöveget kellett a csapatoknak lefordítaniuk, majd a részeket egy teljes, értelmes szöveggé összeállítaniuk.  

Ezután jókívánságokat írtunk egymásnak egy kis papírra, amiből a bizonyítványosztáskor mindenki húzhatott egyet. Megválasztottuk a csapat sámánját, és a további út során, mint őseinknek, egy csoda-recepthez kellett az összetevőket gyűjtögetni, majd a „főzetet” a hozzávalókból összeállítani.

Míg az idősebb, felsős csapatok az erdőben tovább barangoltak, az ifjabbak a rönkökön ülve oldották meg történelmi feladatlapjukat, majd a nagyréten mérték össze íjásztudásukat.

Az íjászversenybe a legifjabbak is bekapcsolódtak, sőt, még paripát is készítettek saját kezűleg. Ezalatt a jurtában szülők segítségével csodás csillám-tetoválások készültek pillangókról, unikornisokról, pókokról, melyek a régi idők totem állatait idézték meg.

A nagyrétre megérkezve mindenki elnyerte méltó jutalmát: várt ránk a fagylaltos kocsi, és a megfáradt íjászok, gyűjtögetők, vadászok a hűsítő finomsággal töltődhettek fel és kaptak új erőre.

A családi piknikezést követő fagylaltozás után mind összegyűltünk.  

A tanév és a kirándulás lezárásaként minden diák átvehette osztályfőnökétől az idén is kiváló eredményekkel zárt bizonyítványokat. 

 

A fotókra a „csapatsorba” még néhány velünk túrázó négylábú családtag is beállt!

Köszönjük ezt a csodás napot, és reméljük, hogy ősszel újra találkozunk!

 

Mindenkinek kellemes, élményekkel teli nyarat kívánnak a ludwigsburgi pedagógusok!

 

Andrási Vera

 

Címkék: