„Suttog a fenyves zöld erdő, Télapó is már eljő.” Radolfzell-ben járt a Télapó

 

A december 9-i foglalkozásunk alkalmával a megszokottnál is izgatottabban érkeztek hozzánk az óvodás és iskolás gyermekek. Mindenki azzal a tudattal érkezett aznap, hogy találkozhatnak különleges meghívottunkkal, a Télapóval! Csupapiros vendégünk megérkezése előtt boldog gyermek zsivaj töltötte be az iskolát, nagy sürgés-forgás zajlott termeinkben. A pedagógusok karácsonyi dekorációval, a vidám gyerek-sereg dalokkal, versekkel, valamint Mikulás házi rajzversenyünk keretein belül meseszép alkotásokkal készültek. Ovisaink és diákjaink munkáiból kisebb kiállítást rendeztünk. Az Északi-sarkkör közeléből érkező vendégünk közeledtét fürge csengőszó jelezte, amely még nagyobb izgalommal töltötte el a kicsiket és nagyokat.

   

Illedelmes kopogtatás után, betoppant végre igazi ősz szakállal, subában, zsákjában mindenféle földijóval és nagy szeretettel. A gyermekek bemutatták tudományukat és a kedves előadást egy történet elmesélésével viszonozta a Télapó. Ajándékul elhozta a csomagok mellé Szent Miklós, az első Mikulás történetét is, amelyet a gyerekek kíváncsian hallgattak végig. A csomagosztást követően beszélgettünk vendégünkkel, majd megmutattuk rajzainkat is. A közösen együtt töltött ünnepi nap után énekkel köszöntünk el vendégünktől, aki igazi ünnepi hangulatot hagyott maga után.

   

 

„A kisfiamnak nagy élmény volt a magyar Mikulás, és a többiekkel közösen énekelt magyar nyelvű dalocskák. Mivel nem voltunk születése óta Magyarországon, nagyon jó érzés volt látni, hogy milyen otthonosan érzi magát magyar nyelvű közegben is. Ez fontos számunkra. Köszönjük a szervezést!”

(Kovács Orsolya, szülő)

)

“Kislányom nagyon várta már a Mikulást, akinek rajzot is készített. A műsor után pedig lelkesen mesélte az élményeit a csengőszóval érkező Mikulásról és a segítő Manójáról, akik az összes gyereket meglepték a puttonyban gondosan összekészített csomagokkal és egy kedves történetről, ami a Mikulásról szól. Szerencsénkre meg egy kis maradék hó is hozzásegített az ünnepi hangulathoz.”

(Tóth Alexandra, szülő

A radolfzell-i magyar iskola pedagógus csapata