Ludwigsburgi Tündérország

 

 

 

„Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.”

Juhász Gyula: Karácsony felé

A decemberi tanítási napok már az ünnepi készülődés jegyében teltek a ludwigsburgi magyar iskolában is.

December 2.-án meglátogatott bennünket a Mikulás, akinek nem kellett külön útleírás, hiszen évek óta jár már hozzánk, jól ismeri a ludwigsburgi iskolásokat és óvodásokat. Idén is zengett az énekszó, vidáman szavalták a gyerekek a mikulásváró verseket, és az egész épületet betöltötte a boldog várakozás hangulata. És valóban meg is érkezett a várva-várt Mikulás, aki idén még egy segítőjét is magával hozta, hogy kiossza kicsinek, nagynak a jól megérdemelt ajándékokat.
   
December 9.-én a színjátszókör Betlehemes játékával kezdődött a karácsony ünnepére való készülődés. Gyönyörű, megható előadást láthattak nagyszülők, szülők, és gyerekek. Néhány ovis hason fekve csodálta Jézus születésének történetét, míg a sorok közül hallatszott egy-egy mondat a meghatódott iskolásoktól: „Anya, ez olyan szép!” A 2023-as év utolsó tanítási napja karácsonyi dalok éneklésével, téli történetek olvasásával folytatódott a csoportokban. Amíg a gyerekek olvastak, daloltak, a szülők a tanulók által készített szebbnél szebb képeslapokat ragasztották a kártyákra, amiért nagyon hálásak vagyunk!

 

Ezután ismét csatlakoztak a szülők a gyerekekhez, déli 12 órától a saját kezűleg készített finomságokkal, házi süteményekkel megterített asztalok mellett folytatódott az osztálytermekben az ünneplés. Mi ebben az évben, ilyenkor, decemberben így ünnepeltünk: halk karácsonyi zeneszóval, beszélgetéssel, játékkal, együtt a csoporttársakkal és a szülőkkel.

Krupa Melinda

   
Címkék: