Március 15. -tisztelgés a Himnusz előtt

Az idén különleges ünnepre gyűltek össze a Stuttgarti Konzuli Magyar Óvoda és Iskola diákjai és tanárai, hogy méltóképpen megünnepeljék a magyar Himnusz 200. évfordulóját a Stuttgart-Bad Cannstatt-i Luther-templom és gyülekezeti házban a Württembergi Protestáns Gyülekezet lelkészének, Gémes Pálnak a szervezésében és vezetésével. Az esemény során a résztvevők együtt emlékeztek meg a nemzeti himnusz megszületéséről, és hangsúlyozták annak jelentőségét a magyar történelemben és kultúrában. A főkonzulátus nevében Joubert Olivér konzul köszöntötte a vendégeket.

   

A Konzuli Magyar Óvoda és Iskola közössége számos különleges műsorszámmal és előadással készült, hogy méltó módon tisztelegjenek a Himnusz és annak alkotója, Kölcsey Ferenc előtt. A fellépések során a diákok zenei előadásokkal, táncokkal és versekkel kiemelték a Himnusz üzenetét és jelentőségét.

   

Az esemény résztvevői együtt érezték a Himnuszban megfogalmazott  gondolatokat, és együtt tisztelegtek a magyar nemzet büszkeségének és összetartozásának jelképe előtt. A Stuttgarti Konzuli Magyar Óvoda és Iskola közössége együvé tartozásának és hagyományainak erősítésével ünnepelte a Himnusz 200 éves jubileumát, emlékeztetve mindannyiunkat a magyar nemzet erejére és kitartására az elmúlt két évszázadban.

   

Természetesen, iskolánk minden segítő szülőjének hálásan köszönjük a hozzájárulásukat és támogatásukat az ünnepi rendezvényen. A közösségünk számára rendkívül értékes, hogy ilyen elkötelezett és segítőkész szülők segítik a munkánkat, akik hozzájárulnak a diákok és az iskola sikeres és emlékezetes eseményeihez. Köszönjük, hogy részt vettek és segítettek abban, hogy ez az ünnepi alkalom méltó és emlékezetes legyen mindannyiunk számára.

Bandean Andrea, Fotó: Császár Bettina

   

 

 

Címkék: