A renningeni Konzuli Iskolai és Óvoda Élménydús Kirándulása a Schinderklinge Játszótérre

 

A Renningeni Konzuli Magyar Iskola és Óvoda diákjai és pedagógusai izgalommal várták az idei tanév kirándulását, amelyre a festői szépségű Schinderklinge Abenteuerspielplatzon került sor. A gyerekek számára különleges programokkal és számos játékos tevékenységgel készültek a tanárok, hogy emlékezetes napot tölthessenek el a szabadban.

   

A napot ünnepélyes oklevélátadással kezdték, ahol minden gyerek elismerésben részesült az éves teljesítményéért és kitartásáért. Az oklevelek átvétele után kreatív foglalkozás következett: a gyerekek gipszképkereteket festettek, amelyek színes és egyedi díszekké váltak a kezeik alatt.

A játékos programok széles skálájával folytatódott a nap. A gyerekek zsákban futottak, ahol a gyorsaság és az egyensúly volt a kulcs a győzelemhez. A tollaslabda-pályán izgalmas meccsek zajlottak, míg mások kártyajátékokban mérhették össze tudásukat és szerencséjüket. A labdajátékok sem maradhattak el, ahol a csapatmunka és a sport iránti lelkesedés kapott főszerepet.

A Schinderklinge Abenteuerspielplatz tökéletes helyszínt biztosított a gyerekek számára, hogy szabadon mozoghassanak és új barátságokat köthessenek. A természet közelsége és a kalandpark nyújtotta lehetőségek még különlegesebbé tették ezt a napot.

A kirándulás végén minden gyerek elégedetten és élményekkel gazdagon térhetett haza, hiszen nem csak szórakoztak, hanem számos új dolgot is tanulhattak. A Renningeni Konzuli Magyar Iskola és Óvoda ismét bebizonyította, hogy a közös élmények és a játékos tanulás mennyire fontosak a gyerekek fejlődésében.

 

Bandean Andrea és Akarsu Anikó

 

Címkék: