„Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!”

 

Örömteli hangulatban gyűltek össze szombaton a heidenheimi konzuli magyar iskola alsós és felsős diákjai családtagjaikkal együtt a helyi Brenzparkban, hogy méltó módon zárják le az idei tanévet.

Pár perccel később a gyerekek csapatokba szerveződve birtokba is vették a közeli (nemrég felavatott) mászótornyot. A szülők nyugodtan előkészíthették a terepet a közös piknikhez: a gyümölcsök, szendvicsek és finomabbnál finomabb sütik mellett a magyar zászló is előkerült.

   

A közös program egy kis agytornával kezdődött, ahol a gyerekek és a felnőttek is megmutathatták mennyire ismerik a szólásokat és közmondásokat. Aztán megtudhattuk, hogy mikor ünnepeljük a magyar költészet napját és a József Attilával kapcsolatos információkat is felelevenítettük. Végül a diákok elszavalták az általuk megtanult verseket, ezzel is örömet okozva a szülőknek.

   

Ezután következett a játékos móka és kacagás, ahol a szülők is gyereknek érezhették magukat. Volt olyan szülő, aki ezeket a játékokat utoljára az iskolában játszotta. A diákok a felnőttek ellen mérhették össze fürgeségüket a mozgásos játékok során. A hőség ellenére mindenki beleadott apait-anyait és csak kevésen múlt a szülők győzelme.

 

A nap lezárásaként következett az ünnepélye diplomaosztás és egyben a búcsúzás is, ugyanis ebben a formában csak ősszel találkozunk újra. Pár órára megszűnt a külvilág és mindenki jól érezhette magát.

 

 

 

   

Szilágyi Bernadett

Címkék: