Honfoglalás a bietigheimi erdőben

A ludwigburgi tagiskola 2017 áprilisában a bietigheimi erdőben tartotta első közös kirándulását. A téma a Honfoglalás volt. A diákokat már a gyülekezőnél, a parkolóban egy csodálatos fegyverbemutató fogadta Csizmadia László és a Jövőnk Kincse a Múltunk Testvérszövetség jóvoltából.

Csizmadia László Árpád vezérnek öltözve. Csizmadia Làszló, aki Árpád vezérként üdvözölte az érkezőket, saját készítésű, honfoglaláskori fegyvereket mutatott be a gyerekeknek, akik lenyűgözve bámulták a visszacsapó íjat, a szablyákat, fokosokat és a csodaszép pajzsokat. A bemutató után a diákok hét csoportban, hét különböző ösvényen indultak el az erdő közepén található tisztás felé. Minden csoport egy vezért választott ki magának, akik a hét vezér egyikének nevét viselték és a csapatot vezették.

 Útközben játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a gyerekek a kalandozó magyarok életével, magyar mondákkal, rovás írással…

Árpád vezés íja gyerekek rovásírást olvasnak

A tisztáson, melyet természetesen Etelköznek neveztünk és rendeztünk be, el is játszottuk a vérszövetség megkötését. Az esemény korhű hangulatát szintén Csizmadia Lászlónak és a Jövőnk Kincse a Múltunk Testvérszövetségnek köszönhettük, akik nemcsak a csodálatos fegyvereket, hanem korhű ruhákat is rendelkezésünkre bocsájtottak. A hét vezér Etelközben tehát beöltözhetett igazi vezéri ruhájába és következhetett a vérszerződés.

erdei pillanatkép zászlókkal csoportkép

 

kis gyerekek rajzolnak

A legkisebbek számára is volt tennivaló bőven, ők megpróbálták elkapni a csodaszarvast, akit aztán le is rajzoltak a lelkes kis honfoglalók.

A kirándulást egy közös grillezéssel zártuk, ahol még magyar szalonnát is sütöttünk. Örök emlék marad mindenki számára, hogy ha csak egy napra is, de ilyen elevenen idézhettük meg a régmúlt szellemét.

 

   

 

Címkék: