Támogató Szülői Munkaközösség Ludwigsburgban

A Konzuli Magyar Iskola ludwigsburgi tagintézménye immár 5. éve működik. A helyi magyarságból kerülnek ki diákjaik, kiknek lelkes családi háttere mindig támogatta az iskolát és a gyerekeket. A támogatás és szervezés formája a Szülői Munkaközösség kialakulásával az idei tanévben kapott hivatalos fórumot. A tagok pedig meg is ragadnak minden lehetőséget, hogy segítsenek.

 

mikulás és krampusz A Szülői Munkaközösség egész évben koordinálja és intézi a tanítás ideje alatt a szülői felügyeletet, mely a zavartalan oktatást segíti. Megszervezik, hogy Magyarországról érkezzen az ajándék a mikulás csomagokba, így a diákok igazi magyar csokit, Mikulást és szaloncukrot kapnak. Mikulást a helyi magyar közösségből kérnek fel, akit nagy örömmel fogadnak a gyerekek. Mellőle nem hiányozhat a krampusz sem, kinek szerepét  idén iskolánk egy régi diákja vállalta. Szép példája ez a helyi magyar közösség generációkat átívelő, példamutató összetartásának.

 

A december 14-én szervezett karácsonyi műsor és ünnepség az év utolsó tanítási napján nagy örömet szerzett a gyermekeknek. Természetesen a  szülők munkája itt is jelen volt. Egyéb fontos elfoglaltságuk közepette volt idejük, hogy kis ajándékokkal és köszönő szavakkal meglepjék az iskola oktatóit és diákjait. Mindenkinek jutott egy kis csomag, egy ölelés, egy-két dicsérő szó.

 

Szaloncukor osztás

 

A pedagógusok hálájukat és köszönetüket fejezik ki a lelkes, odaadó és segítőkész magyar szülői közösségnek, akikre minden helyzetben számíthatnak.

 

szaloncukrok
Címkék: