Szomszédolás Lédával

 

 Az idei tanévben, ahogy már említettük, Botsinkay Jónás útitársául szegődtünk. De nemcsak ő és szellemi atyja, Jókai Mór tud nekünk érdekes dolgokat mutatni, hanem mi is nekik. Tanulóink egy-egy projektmunka keretében bemutatják, hogy bizony átrajzolódott az a  térkép, amit Jónás forgatott. Így most mi ismertetjük meg őt a határ menti szomszédainkkal. Abban viszont egyetértünk vele, hogy a szomszédainkat illik ismerni és tisztelni.

Technikai, formai megkötés nélkül a képzelet szárnyán repülünk el azokra a helyekre, ahol jártunk már, vagy ahová szívesen tennénk szomszédi látogatást egy kávéra vagy egy jó baráti beszélgetésre, egymás megismerésére.

Az első munka Vörös Léda, 6 éves, első osztályos stuttgarti tanulótól érkezett Horvátországról. Annyira megragadott, hogy arra gondoltam, megosztom a tisztelt olvasóval.

Lédának a zene volt az első szenvedélye, amely mellett csendben és lassan kibontakozott a színek és formák iránti érdeklődése is.

Ez mára már kreativitássá és határozott elképzeléssé nőtte ki magát. A rajzolás ma már mindennapos tevékenysége, a szeretet és az ajándékozás kifejező eszköze.

 

Az elismerő szavak mellett, az idei első hivatalos sikere a stuttgarti Magyar Kulturális Intézet által meghirdetett húsvéti rajzpályázat eredménye volt. Itt az óvódás kategóriában 1. helyezést ért el.

Reméljük, hogy ez a siker további fejlődésre és kitartásra ösztönzi majd, és rengeteg tartalmas kép születik még a kezei alatt, és továbbra is szorgalmas, igyekvő tanulója marad iskolánknak.

 

Körmendi Mária

 

 

 

Címkék: