A Lepkék ragyogtak, szálltak a Kammel partján

 

“Összejönni – ez a kezdet.  

Együtt maradni – haladás.  

Együtt dolgozni – siker.”

 

Henry Ford idézete hűen tükrözi a 2020-2021-es iskolai, óvodai évet a Baden-Württembergi Konzuli Iskola ulmi Lepke csoportjában is. Az első találkozás volt csak a kezdet, majd a korona nehézségek ellenére az együtt maradás volt a haladás, és, hogy a mai napig közösen együtt dolgozunk, az már csak a SIKER. 

 

Ezt a tényt támasztotta alá a hétvégi találkozó is. Hónapokon keresztül tanultunk online, követtük végig Jónás és Szaffi kalandos egymásra találását, betekintést nyertünk a népmesék világába, megtanultuk a Szózat részletét, daloltunk, játszottunk, és többnyire a számítógép képernyőin keresztül. Ezúttal is külön dicséret mindenkinek, 3 évestől szinte 8 évesig, hogy MINDEN egyes alkalommal a három órát igazi lelkesedéssel kiülték. 

 

És július 3-án eljött a nagy nap. Végre személyesen is találkozhattunk, szülőkkel, gyerekekkel egyaránt. Neuburg An der Kammel volt a helyszín. És IGEN, összejöttünk, együtt maradtunk és együtt dolgoztunk. 10 órakor találkoztunk, volt aki több mint száz kilométerről érkezett, de jött vidáman, szeretettel, és fájó szívvel búcsúztunk egymástól késő délután. A találkozó kezdetén kicsit tanultunk, körjátékokat játszottunk, énekeltünk, a természetet felfedeztük, kutattuk.
Majd elbúcsúztattuk a 4 “ballagó” diákot Kenant, NIsát,  Patrickot ,Zétit, akik a következő évtől az alsós csoporthoz csatlakoznak. Minden gyerek, nemcsak a ballagók , ajándék meglepetéssel távozott. És utána következett az igazi buli. Anyukák finomabbnál finomabb ételeket teremtettek az asztalra, közösen piknikeztünk, limonadéztunk, a gyerekek a patakban fürödtek, a homokban játszodtak,a  fűben fociztak. Igazi nyári, vakációs hangulat volt.

Mindenki nagyon jól érezte magát. Szívem igazi boldogsággal , melegséggel telt meg, és máris nagyon nagyom várom a következő alkalmat. Hiszem, s bízom a Jó Istenben, hogy még sok sok évig fogunk együtt dolgozni kicsik, nagyok egyaránt! Ezúttal én is köszönöm a meglepit, ami irodámat ékesíti: a „gyerekvirágcsokort”, így a Lepke csoport MINDIG velem van!

 

Lepke te kedves szállj csak, lepke te kedves várlak,

Szállj magasabbra bátran, hogy ragyogásod lássam…

 

Csoportunk dalával búcsúzom. Kívánom gyerekek, hogy lélekben minél boldogabban, minél magasabbra szálljatok! Ragyogjatok! 

Szeretettel,

Krisztina néni ( ULM 2021)

Pap Krisztina, Baden Wüttembergi Konzuli Iskola Ulmi tagozatának pedagógusa

   
Címkék: