Első nap az iskolában

Régóta várt, gyönyörű napra ébredtünk Pforzheimban 2021 szeptember 25 én . Még az időjárás is mosolygott, kicsit újra tavasz lett az őszben .
Ezen a napsütéses reggelen ugyanis végre Pforzheimban is becsengettek a konzuli magyar iskolába, amit a sok izgatott kisdiák , az önzetlenül segítő szülők és a lelkes pedagógusok is nagy örömmel fogadtak. 

Miután megtörtént az ismerkedés és a csoportok beosztása , mindenki felfedezte a tantermét, ami ezentúl kéthetente szombaton fog helyet adni az élményeknek, a tudásnak és egy láthatatlan kaput nyit Magyarországra . Csodálatos utazásokban lesz részünk , az egyszer biztos !

 

 
“Apa és anya itthagyott pár órára , akkor biztosan jó lesz itt nekem ” – gondolhatta 1-2 lurkó, majd a kissé félénk gyerekek is elkezdtek bekapcsolódni a beszélgetésbe. Érdeklődve hallgattak , mosolyogtak ,részt vettek a közös játékban, tanultak és szinte észrevétlenül – játszva tanultak . Az együtt töltött délelőtt olyan hamar elillant , hogy észre sem vették , már csomagolni kell .
 
 
” Kisfiamnak nagyon tetszett az első nap a magyar iskolában, a végén azt kérdezte mikor lesz a következő alkalom, aminek én nagyon örültem, ugyanis eleinte hallani sem akart arról ,hogy szombaton iskolába járjon.
Köszönünk mindent!” – írta egy szülő az első találkozás után.  
Miért olyan jó ez az iskola mindannyiunk számára ? 
Talán, mert bár sok helyről érkeztünk és sokféleképpen beszéljük az anyanyelvünket , de egyvalami összeköt bennünket , ami minden találkozáskor egyszerre dobban: a magyar szív ❤️
Köszönjük hogy együtt lehetünk !
Lőrinczy Virág
Címkék: