Pforzheimi vendégek

Szombaton, december 11-én a Pforzheimi Német-Magyar Társaság képviseletében Katalin Stieß, Rosa Kersting és Dora Bettinger-Bognar ellátogatott a BW KMI pforzheimi tagiskolájába, ahol a gyermekeket egy kis aprósággal lepték meg. A tagiskola ebben a tanévben nyitotta meg kapuit a magyarul tanulni vágyó gyermekek előtt, amely egyben az BW KMI 10. tagiskolájaként jött létre az iskola alapításának 7. évében.

Éberling Tímea iskolavezető örömmel fogadta a vendégeket, akik nemcsak a mostani ajándékozásban vállaltak szerepet, hanem a toborzásban is. Amíg a felnőttek a meglepetést készítették elő, addig aktívan folyt a foglalkozás a három csoportban. A tanítás 10 órakor kezdődött, de a pedagógusok jóval előbb érkeztek, hogy mindenben eleget tegyenek a koronás előírásoknak, és teljes biztonságban tudjanak a gyermekeknek sok más érdekes téma mellett a téli ünnepkörről beszélni . A Mikulás lábanyoma még ott volt a küszöbön, de az adventi várakozás és a karácsony is megjelent egy-egy dalban, versben esetleg játékban.

   

11 óra körül nagy volt a gyerekek meglepetése, amikor meglátták a vendégeket. Örültek nekik és az ajándéknak is. Igyekeztek nekik megmutatni, hogy mennyi mindent tanulnak az iskolában. Szívesen maradtak volna még, de igyekezniük kellett vissza a tanterembe, hogy a téli szünetre való feladatokat is megbeszéljék, hiszen nemsokára számot kell majd adniuk az eddig megszerzett tudásukról.

Igaz, hogy csak hétvégenként találkoznak, de bizony nagyon komoly munka folyik itt. Természetesen, mindig van idő egy kis játékra, barátkozásra, hiszen a tudás megszerzése mellett fontos a hagyományok és az emberi kapcsolatok ápolása is.

   
Címkék: