Találkozás

 

2022. május 7-én, szombaton a Stuttgarti Liszt Kultúrintézet jóvoltából iskolánk tanárai továbbképzésen találkozhattak a Balassi-füzetekből jól ismert és méltán kedvelt Emesével és Bálinttal.

Hogyan? Dr. Maróti Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért felelős főosztályának főosztályvezető-helyettese, az ELTE BTK Magyar mint Idegen Nyelv Tanszék adjunktusa és Gordos Katalin, MINY szakos tanárnő, oktatásszervező és a Balassi füzetek egyik szerzője a résztvevőkkel együtt keltették életre a báb alakot öltött figurákat. Az egy napos képzés a sok szakmai tudás mellé a találkozás és az újratalálkozás örömét nyújtotta a lelkes csapatnak, akik egyszerre voltak tanulói és pedagógusi szerepben a műhelymunkában.

Köszönet dr. Izsák András főkonzul úrnak a napindító kedves gondolatokért,  Füssenhäuser Teréziának a gondos szervezésért, az előadóknak a tartalmas napért, valamint a kolléganőknek a közös játékért.

 

 Külön köszönet Emesének és Bálintnak, hogy nemcsak vendégeink voltak, hanem itt is maradtak velünk, hogy segítsenek a magyar nyelv tanításában és tanulásában rejlő kincsek  megtalálásában.

Körmendi Mária