Kalandra fel!

 

 

Szeptembertől valóban kalandozásra indultunk a tübingeni felsősökkel. Számukra történelmi kalandozások vették kezdetüket, én pedig új kollégaként kezdtem felfedezni a Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola életét.

Természetes izgalommal vártuk a kölcsönös bemutatkozást, hiszen olyan tanárnő helyére kerültem, akit jól ismertek és szerettek a szülők és a gyerekek. A kezdeti feszültség az első óra után feloldódott, így már zavartalanul elmélyülhettünk az új ismeretekben. Sikerült a hét vezér helyébe képzelnünk magunkat, sőt a jurtát is lerajzoltuk.

 

A Honfoglalás című dalt nemcsak meghallgattuk, hanem kapcsolódtak hozzá feladatok is. Jóleső érzéssel töltött el a dalt hallgató gyerekek meghatottsága! A mondattani ismereteik is gazdagodtak, a szókincsük bővült. Mire október 8-án Ki mit tud?- ot írtunk, királyi koronázáson dicsőíthettük Istvánt, térképen rekonstruáltuk a muhi csatát, keresztrejtvényt fejtettünk meg, már igazi közösségként tudtunk együtt dolgozni.

 

 

Kellemesen elfáradtunk mindnyájan a nap végére. A téma nehéz, a szókincs sem hétköznapi, de bízom benne, hogy a vidám hangulat, a jó közösség és az élményekkel teli munka továbbra is vonzó marad a gyerekek számára.

 

 

Tarkó-Nagy Mariann

 

 

Címkék: