Terülj, terülj, asztalkám

December 10-én a stuttgarti alsósok a szüleikkel érkeztek az első órára. Eltérve a tanmenetet követő szigorű tanítási rendttől, most a közös játék kapott főszerepet. A kvíz mellett ügyességi feladatokban mérte össze tudását a három csapat. Szülői segítséggel karácsonyi dalt is tanultunk. Velünk volt Böbe, a csapat kabala babája, aki most egy hónapra Barnussal Magyarországra utazik. Vendégünk volt Emese és Bálint, a Balassi-füzetekből. Bennet furulyázott nekünk.

Egy szép magyar áldással járultunk a szépen megterített asztalhoz, ahová a mesék igazi hősei, az anyukák és apukák, finom falatokat varázsoltak. Jó volt hallgatni az ismerkedés hangjait, megragadni a pillanatot.

   

Aztán már mentünk is az ovisok termébe egy közös dalra, onnan pedig az aulába, a táncházba, ahol Janák Réka, a Csöbörcsök táncegyüttes KCSP ösztöndíjasa vitte tácba a gyerekeket. Pillanatok alatt megteremtette azt a hangulatot, amelyben a pici ovisok és az alsósok is jól érezték magukat. Az egész teret betöltötte Réka hangja és a gyerekek kacagása a seprű tánc alatt, ami egyszerre volt ügyességi játék, igaz öröm, cinkosság és közösségteremtő élmény.

Köszönet ezért szép napért a szülőknek, a  kolléganőknek, Rékának és a gyermekeknek, akik mindig aranyfénnyel vonják be a szombatokat.

   

Kormendi Mária

Címkék: