Karácsonyi készülődés ULMBAN Mikulás látogatással színesítve

 

 

Mint a fenyőfát,

díszítsd fel lelkedet,’

úgy várjuk már

a legszentebb ünnepet!

Éld át a varázst,

 

minden egyes percet,

öleld magadhoz,

ki most veled lehet.

 

Nyiss szíved könyvében

egy új, fehér papírlapot.

Felejts el minden rosszat,

gyűlöletet és haragot.

 

A szívünkben legyen

boldogság és béke.

Mindenkire ragyogjon

a szeretet fénye.”

 

(Gáll Zoltán-Karácsonyra Várva)

A Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola ulmi tagozatán, az év utolsó tanítási napja karácsonyi hangulatban zajlott, és Mikulás is ellátogatott. A látogatást a kicsiknél kezdte, a Katica és Lepke csoportokban, majd folytatta a nagyobbaknál az alsósoknál illetve a felsősöknél.A csoportokban a Mikulás minden egyes gyereknek, sőt tanítónak is üzenetet hozott a Manóktól, és felolvasta az Aranykönyvből. A gyerekek, kicsitől nagyig izgatottan várták az üzenetet. Természetesen hozzánk csak a legjobb gyerekek járnak, így mindenki csomaggal a kezében távozhatott szülei kíséretében.

   

Ez a nap rendhagyó módon telt minden csoportban. Lehetőség adódott, hogy a szülők is bemenjenek a Mikulás jövetelére, vagy egész délelőttre. Volt ahol teázással telt a délelőtt, volt ahol kis koncerttel (ének és hangszerkísérettel) köszöntötték a gyerekek a Mikulást. A Lepke csoportban a szülők és a gyerekek karácsonyi kézműves délelőttön vehettek részt. Karácsonyi díszeket kézműveskedtek. És hogy ne csak a Mikulás hozzon és ajándékozzon, ezért a kisebbek meglepi rajzokat is készítettek a Mikulásnak és át is adták neki, megköszönve NEKI, hogy meglátogatott Minket.

Külön köszönetet mondunk a lelkes szülőknek, akik minden egyes csoportban terülj asztalkámat varázsoltak. Külön köszönet Jellinek Judit szülőnek, aki minden évben lelkesen szervezi segítőmanóival a Mikulásünnepséget felejthetetlen élményt teremtve kicsitől nagyig és végül ,de nem utolsós sorban a MIKULÁSNAK, aki évről évre, immár rendhagyóan ellátogat hozzánk, fáradtságot nem kímélve, lelkesen. Köszönjük az Ulmi Magyar Kultúregyesület együttműködését is!

 (PAP KRISZTINA, a Lepke csoport pedagógusa).

Címkék: