Újévi fogadás Pforzheimban

 

2023. január 29 én ünnepélyes fogadás keretében tartották Pforzheimban a Német-Magyar Egyesület szokásos újévi találkozóját, melynek értékét emelte az a tény, hogy az elmúlt két évben a Covid pandemia miatt erre nem kerülhetett sor.

A vendégeket Dora Bettinger, az egyesület elnöke köszöntötte, ezt követően pedig Dr.Izsák András, Magyarország stuttgarti főkonzulja, Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron vármegye elnöke és Bastian Rosenau, Pforzheim- Enzkreis vezetője is üdvözölte a megjelenteket.

Szívmelengető pillanatokat élhettünk át Hadnagy Hanna és Kovács Adrienn-iskolánk két felsős tanulójának-szavalata közben, akik Weöres Sándor és Nagy László verseit adták elő magyarul.

Nagy László: Adjon az Isten

Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra hevernem,

kérdésre választ
ő küldjön,
hogy hitem széjjel
ne dűljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet –
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.

 

Ez utóbbi később, Mezei Éva nyugdíjas pedagógus munkájának köszönhetően német fordításban is elhangzott, hogy kedves üzenetét minden jelenlévő maradéktalanul megértse.

 

Örömmel tölt el bennünket a tudat, hogy ezen a napon mi is hozzájárultunk az egyesület fő céljához: a magyar-német barátság erősítésével a kultúra és a hagyományőrzés hídjának építéséhez és a közös harmónia megteremtéséhez.

 

Lőrinczy Virág

 

 

Címkék: