Félévzáró farsang Ulmban

A Baden Württembergi Konzuli Magyar Iskola ulmi tagozatán a hétvégén sor került a félévi oklevelek kiosztására. Mind az 5 csoportban, a szülőket is meginvitálva, osztályonként, ünnepélyes keretek között osztották ki a kiérdemelt okleveleket, bizonyítványokat és a hozza járó meglepetéseket.

A bizonyítványokat, okleveleket, meglepetéseket kiérdemelte gyerek, szülő egyaránt. Gyerek,aki fáradtságot nem kímélve szombatonként az iskolában tanult, korán kelt, oldotta a feladatokat, tanulta a hét magyar vezér nevét, hallgatta a Csodaszarvas legendáját, utazott Mátyás király majd Sissi császárné birodalmában, hajózott a saját készítésű, parafadugóból készült ulmi dereglyén Ulmból egészen Magyarországig. Mindannyian történészek, irodalmárok, kutatók és még sorolhatnám mik voltunk a félév során. Tudásuk minden kis morzsáját összeszedte pici, kicsi és nagy és vett részt aktívan a tanórákon.
Akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg, azok a SZÜLŐK, NAGYSZÜLŐK, akik áldozatos munkája, hozzáállása, felülmúlhatatlan, és a háttérben MINDIG jelen van. Ezúton is köszönjük támogatásukat, a pedagógusokba vetett bizalmukat. Mi pedagógusok, hisszük és valljuk, hogy a munkánk hatékonysága a gyerek-szülő-pedagógus hármas kapcsolatában teljesedik ki. Hála és köszönet tölti el a lelkemet, amikor erre a hármas kapcsolatra gondolok. Kívánom, hogy továbbra is erősödjön, teljesedjen ez a kapocs.

 

Az oklevelek kiosztása után icinkét tanultunk. Mátyás királytól Trianonig változott a tematika csoportonként. Majd minden csoport a maga módján űzte a telet, farsangolt. A farsangi fánk sem maradt el, és a Lepke csoportban egy igazi farsangi bálocska kerekedett, lufitánccal, sáltánccal, kígyótánccal. Táncolt a Kalóz az Egyszarvúval, Hamupipőke a Szellemmel, a Rendőr Pókemberrel, Katica a Lepkével és még sorolhatnám a színes kavalkádot. Ugyanakkor minden gyerek királykisasszonnyá vagy bohóccá változhatott egy fénykép erejéig.

A felsősök nagy magyar királyaink álarcát felöltve farsangoltak.

   

Vidáman és elégedetten zártuk a mai napot is. Viszlát legközelebb! (Pap Krisztina , a Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola Lepke csoportjának pedagógusa)

 

Űzik már a fársángot,

Bor, muzsika, tánc, múlatság,

Kedves törődés, fáradság,

Kik hajdan itt múlattatok,

A közhelyről oszoljatok!

Kongatják a harangot:

Űzik már a fársángot!

(Csokonai Vitéz Mihály: A fársáng búcsúzó szavai)

   
Címkék: