Kirándulás Katzenbacher Hofba

 

 

A stuttgarti tagiskola tanulói, ovisai szüleikkel és pedagógusaikkal június 24-én Katzerbacher Hofba kirándultak. Témánk az állatok a történelemben és a hétköznapjainkban volt. Négy csapat mérte össze tudását, a Bogáncs, Szaffi, Kincsem és Mátyás hollójának csapata. Az első feladat a táborhely kialakítása volt minimális eszköz használatával.

Majd különböző ügyességi és fejtörő játék következett. Készült képregény és csapatcímer. Állatos gipszfigurákat festettek a kicsik, míg a nagyok gyöngyfűzésben és lufifújásban versenyeztek. Madaras kvízünkben megpróbáltuk megkülönböztetni a csókát, a varjút és a hollót, és madaras verset tanulni, majd dramatizálni és előadni. A szülők pantomimes előadása zseniális volt.

Megtanultuk, hogy Szűz Mária bogárkájának a neve bödebence, de azt az olvasóra bízzuk, hogy utánajárjon, hogy melyik közkedvelt, mondókában is megverselt bogárról beszélünk.

Komoly gyűjtemény született állatos közmondásokból, szólásokból és szókapcsolatokból. Már tudjuk ki volt Lajka, Dolly, Narcissza és milyen állata volt Hannibálnak és mit jelent a kesely szó.

 

A sok feladat mellett játékra is jutott idő. A bárányok és farkasok önfeledt játéka zárta a közös programot.

   

A tanév lezáraként mindenki megkapta a bizonyítványát, oklevelét és emellett néhányan az iskola hírnevét öregbítő diákoknak járó dícséretet és az Irodalmi barangoló oklevelet és a karkötővé, nyaklánccá fűzött gyöngyöket.

Rajz: Császár Liliána

Körmendi Mária

   

 

 

 

 

Címkék: