Elrepültek a Lepkék és Katicák…

 

Lepke te kedves szállj csak, Lepke, te kedves, várlak

Szállj magasabbra bátran,

Hogy ragyogásod lássam,

Erdő, rét és patak után,

leld meg a nyugtod nálam…

Hangzott fel újból a Lepkedal Lepkéktől és Katicáktól egyaránt a sendeni városi parkban, ahol a hétvégén szabadban töltötték a tanév utolsó tanítási óráit és búcsúztunk a 2022/2023-mas tanítási évtől. A dal az iskolai év minden óráján adta a bátorságot a kicsiknek, és buzdította, hogy ragyoghassanak, leljék meg nyugodalmukat a Baden Württembergi Konzuli Magyar Iskola ulmi tagozatának tantermeiben.

   
A hétvégén a gyerekek térkép segítségével haladtak egyik megállóról a másikra, oldották meg a különböző megállóknál a feladatokat, hogy közelebb kerüljenek A KINCSHEZ! Tornázni kellett zenére, Lepke életciklusát eljátszani, az elmúlt hetekben kikelt Lepkéket szabadon engedni. A Három pillangó meséje minden gyereket elgondolkodtatott… Kincskeresés közben megpihenhettünk, és nassolhattunk a szülők által terített asztalból. Volt ott minden földi jó, amit egy Katica vagy Lepke elképzelhet.

Hálás köszönet a szülőknek a terített asztalért! De mielőtt a “Terülj terülj asztalkámat” megközelíthettük volna egy érdekes próbát kellett a Katicák és Lepkék teljesítsenek. Meg kellett tippeljék, hogy mennyi cukrot tartalmaznak a megadott édességek, élelmiszerek, és megfelelő mennyiségű kockacukrot kiszámoljanak. Meglepően és elkeseredve konstatálták a gyerekek, hogy az általuk közkedvelt kecsap volt a győztes…Mert ugyebár a nektár finom a Lepkéknek, de sok cukor nemigen…

   

Kalandtúránk végén, a térkép segítségével eljutottunk a várva várt KINCSHEZ! A Katicák és Lepkék megkapták a várva várt, jól megérdemelt oklevelüket. Sőt dicsérve lettek, oklevéllel jutalmazva az iskola Vezetősége által azon tanulók, akik az iskolát képviselték más szervezetek rendezvényein (az Ulmi Magyar Kultúregyesület rendezvényein). Az oklevelek mellett Anna néni a Katicák részéről, Krisztina néni a Lepkék részéről meglepte a gyerekeket kis ajándékokkal, értékelve őket, egész éves munkájukat, a hétvégi korán keléseket, a kitartást, hogy szombat reggel időt és energiát nem sajnálva jöttek az iskolába, hogy magyarul játszhassunk, tanulhassunk.

“Az aki soha nem élt külföldön magától értetődőnek veszi ezeket a dolgokat és megható és szívmelengető látni hogy itt ilyen távol az otthontól is küzdünk azért ,hogy a gyermekek megismerjék es szeressék a magyar nyelvet és kultúrát.” -ezekkel a szavakkal méltatta Anna néni a gyerekeket, és Katica tortát is készített nekik köszönetképpen. A Lepkék sem maradtak torta nélkül. Nekik Lepke torta készült és Lepke gyümölcstál a szülők részéről.

 

Azok a tanulók, akik sikeresen vizsgáztak a félév és év végén, elballagtak, megkapták a jutalmul az útravalónak szánt üzenetet és a ballagó sapkát, jelezvén, hogy ők már NAGYOK!

   

És, amikor már gondoltuk, hogy sikeresen végére értünk a napnak jött a KINCS, az igazi KINCS számomra drága LEPKÉIMTŐL. Igazi MEGLEPETÉS!A LEPKETABLÓ az összes kis ragyogó Lepkével és egy csodás videóösszeállítás: https://youtu.be/GRed6NBc9-I

Köszönöm NEKTEK drága LEPKÉIM!ÉS drága szülők, NEKTEK a csodálatos gyerekeket!

Még mindig szavak nélkül, könnyek között nézem a kisfilmet és gondolok a “gyerekeimre” akik értem, nekem tanultak versikét, mondókát, üzentek, mindezt tiszta szívvel , magyarul…

A nap záróakkordja a már jól ismert dal KÖZÖS éneklése volt:

 

Lepke te kedves szállj csak, Lepke, te kedves, várlak

Szállj magasabbra bátran,

Hogy ragyogásod lássam,

Erdő, rét és patak után,

leld meg a nyugtod nálam…

   

Pap Krisztina-a Lepke csoport pedagógusa

Címkék: