Függönyt fel!

Újra lendületben a ludwigsburgi színjátszó csoport

 

Ludwigsburgban június 17-én tartottuk családi kulturális napunkat, amelynek első programpontja a színjátszó szakkör bemutatkozó előadása volt. 

Nagy volt az izgalom a színfalak mögött, de a nézőtér soraiban is, hiszen közel 80 diákunk, az iskola apraja-nagyja, szüleik és vendégeik mind kíváncsian várták a műsort: A dzsungel könyvéből adtak elő részleteket a gyerekek. 

Teljesen megtelt a színházterem, egy üres szék sem maradt. Röviddel a kezdés előtt még feltűnt egy-egy farkas, medve vagy párduc a díszlet fái között, hogy felkutassa és üdvözölje hozzátartozóit a közönség soraiban, de amikor elsötétedett a színpad, és felcsendült A Tigris Éjszakája című dal, mindenki feszült figyelemmel nézte, hogyan folyik az ádáz küzdelem Maugliért a farkasok és Sir Kán között, akit a mi adaptációnkban barátja, Leo is segített. 

A gyerekeken nem látszott az izgalom. Magabiztosan, és teljes beleéléssel játszották a szerepüket, amelyre január óta, a színjátszó szakkör újraindulása óta készültek Andrási Vera és Reichle Viktória irányítása alatt.

Szombatonként a magyar suli után 13-tól 14 óráig próbált a kilenc lelkes kis színészpalánta, hogy a darabban életre keltsék Mauglit és a vadon állatait.

Nem volt hiábavaló a sok-sok próba és igyekezet, az előadás remekül sikerült!

A záró táncot már a közönség vastapsa kísérte, és művészeink felszabadultan adhatták át magukat a siker és büszkeség csodálatos érzésének.  

A nyári szünetben a színjátszó szakkör is szünetel, de szeptemberben találkozunk! Ha kedved van csatlakozni hozzánk, téged is szeretettel vár 

Máté, Ruben, Maira, Milena, Áron, Bálint, Gábor, Hanga és Nathan

A színdarab első felvonása itt tekinthető meg, a második pedig itt.

Fotó: Thorsten Reichle

 

Reichle Viktoria

Címkék: ,