Évzáró és kirándulás a Konzuli Magyar Iskolával és Óvodával

 

Ez volt az első tanévem a stuttgarti Konzuli Magyar Iskolában. Az én osztályomba, ami  alsó tagozatos volt, 13 tanuló járt. Sok vidám pillanatot éltünk át együtt, és sok új dolgot tanultunk a magyar történelemből és sok más fontos dologról is. 

 

A tanév végén az egész iskolával együtt elmentünk Katzenbacher Hofba egy évzáróval egybekötött kirándulásra. A tanáraink sok érdekes feladatot, programot találtak ki nekünk.

 

Csapatokat, táborhelyeket alakítottunk ki, és mindenki együtt dolgozott. A feladatok az állatokról szóltak. Volt gipszfestés, lufidíszítés, kirakós és gyöngyfűzés is. A testvéremmel egy képregényt rajzoltunk. Volt még közös körjáték, és a Katzenbacher Hof  játszótéren is játszhattunk. Nekem nagyon tetszett az ugrálóvár is, mert ott nagyon jókat nevettünk, és jól el is fáradtunk a nagy melegben.

 

A játék után megkaptuk a bizonyítványt, és a tanárnőm mindenkinek fűzött gyöngyből karkötőt és nyakláncot is az Irodalmi barangoló feladatainak megoldásáért jutalomként.

 

 

Mint minden jó végén, úgy most is, a legszomorúbb pillanat a búcsúzás volt.

Ez a tanév  gyorsan elszaladt, és bár már vártuk a vakációt, mégis nehéz volt elköszönni a barátoktól.

   

Szeptembertől már a felső tagozatba fogok járni, egy új osztályba. Remélem, ott is ilyen jól fogom magam érezni, és ilyen sokat fogunk együtt nevetni, játszani és tanulni. 

 

Makra Valéria (11 éves tanuló)

Címkék: