Három folyó ölelésében siklunk a nyárba

Tübingen, a folyók és egyetemek városa volt az idei tanévzáró értekezlet helyszíne.

   

A délelőtti program tanévértékelő és jővő építő csapatmunka volt az iskolavezető, Éberling Tímea vezetésével. A tanárok, mint mindig, most is jó hangulatban szedték össze építő jellegű észrevételeiket. Sok mindenről szó esett, ami hasznos lesz a kővetkező tanévekben.

   

 

A délutáni program fénypontja a csónakázás volt a Neckaron, ahol a 20 személyes csónakokból csodálhattuk meg a város fölé emelkedő várat és a Szent György templomot. A Hölderlin torony adott otthont a különc remete költőnek, akitől ez a szép gondolat származik: “Ahogy a mélybe, úgy az égbe is lehet zuhanni” Közben beszélgettünk, falatozgattunk, és átadtuk magunkat, annak a jó érzésnek, hogy a jól végzett munka után, egy kis pihenő vár ránk. Természetesen, még ezekben a beszélgetésekben is megjelent a tervezgetés a jövő tanévről.

 

   

Egy helyi étteremben folytatódott a finom falatok mellett a kötetlen párbeszéd. Végezetül pedig megcsodáltuk a tübingeni városházát, és sétáltunk a zegzugos utcácskák tipikus favázas, mesebeli házai között.

 

Szép nap volt ez együtt, a gyönyörű napsütést csak az árnyékolta be, hogy néhány pedagógus, már nem folytatja velünk a következő tanévben ezt a csodálatos küldetést.

 

 

Fotó: Éberling Tímea, Lőrinczy Virág

Körmendi Mária