,,A művészet az, ami összekapcsolja az embereket.”

2023.október 21-én a Cserregő Bábtársulás látogatott a baden-badeni tagiskolánkba, ahol A tövisdisznó című interaktív zenés bábos mesejátékot mutatták be.

 

Az előadás nagy sikert aratott az iskola tanulói és óvodásai körében. A bábszínészek folyamatos interakcióban voltak a gyerekekkel, többször is a nézők közzé sétáltak, élő szereplőként jelentek meg, beszédbe elegyedtek, játszottak a közönséggel, akik úgy érezhették, maguk is részesei, szereplői a mesének. A gyerekek teljesen beleélték magukat a történetbe, megjegyzésekkel kísérték az események alakulását, és többször megszólították a mese szereplőit is.

 

A bábok valóban életre keltek, a nézők pedig velük reménykedtek, izgultak , örültek. A történet hangulatának, a szereplők érzelmeinek átadását élőzenei kíséret segítette.

A humoros, vicces, játékos interakciók fokozták a gyerekek figyelmét , érdeklődését és színesítették a mese alakulását.

A művészet közvetlen jelenléte, a bábszínház mágikus hatása igazi, feledhetetlen közösségi élmény volt mindannyiunk számára

 

Köszönjük az iskola vezetőinek, és mindazon támogatóknak, szervezőknek a segítségét, akik lehetővé tették, hogy a Magyarországról érkező művészek előadását megtekinthessük.

 

Tóthné Nagy Beatrix

 

.

 

Címkék: