Adventi csodavilág

 

Harang csendül, ének zendül,

Messze szól a hálaének

Hálás szívünk csordultig tele, hogy megtapasztalhattuk ez év decemberében a CSODAVILÁGOT!

CSODAVILÁG …így is minősíthetnénk az elmúlt hétvégék eseményeit Baden Württembergi Konzuli Magyar Iskola ulmi tagozatán. Mozgalmas, varázslatos volt a december.

   

Messzi földről jöttek látogatók hozzánk, hálával és szeretettel telt a szívünk, a gyerekek öröme, mosolya adott erőt tovább, adventre készülődve.

Advent első hetén a Mikulás érkezett messzeföldről a béke jegyében. ÉS hogy milyen ügyes gyerekeink, pedagógusaink vannak, azt a Mikulás is megerősítette. NAGY ARANYKÖNYVÉBŐL minden egyes gyerekről és pedagógusról csupa jó dolgot olvasott fel. Mind a gyerekek, mind a pedagógusok megígérték, hogy ügyesek maradnak továbbra is, hogy jövőre is visszatérhessen a nagyszakállú.A gyerekek hálájuk jeléül énekeltek, hangszeren játszodtak, daloltak , kis táncot is előadtak a Mikulásnak, aki megígérte, hogy jövőre is visszatér.

Békében és hálával a szívünkben tértünk haza és gyújtottuk meg december első hétvégéjén a Béke gyertyáját az adventi koszorún.

   

Következő hétvégén az angyalok szállták meg tagiskolánkat.Józsi bácsi irányításával gyertyákat öntöttek a nagyok, G.Éva néni a picikkel angyalkákat barkácsolt.Az alsósok H. Éva és Bea néni irányításával “előzenekarként” szolgáltak a Lepkék karácsonyi műsoránál.

   

 

A Lepke csoport minden egyes tagja Angyalnak öltözve repült be, és ajándékozta a nagyérdeműt szívmelengető műsorával. A négy gyertya történetét előadva megértettük az adventi koszorú négy gyertyájának jelentését, annak fontosságát, és a szívünkben mélyen becsomagoltuk a béke, a hit, a szeretet és a remény kis lángocskáját, az ADVENTI CSODÁT, hogy a következő évben is bármikor segítségünkre szolgáljon és emlékeztessen, hogy az advent, a magunkra-, egymásra figyelés, a CSODA nemcsak az adventi időszakban, hanem egész évben nálunk legyen, és erősítsen.

   

Angyalaink árnytáncot, gyertyatáncot jártak, a Remény gyertyája segítségével lángra kapott a pislákoló Béke, a Hit és a Szeretet is, és továbbadtuk a kedves közönségnek, melegítse őket is a LÁNG.

   

Megálltunk, magunkba szálltunk és a mindennapi rohanásban lelassulva megtapasztalhattuk a csendet a nyugalmat, az elmélkedést, az odafigyelést, amit a kis angyalok teremtettek. KÖSZÖNJÜK NEKIK!

 

Karácsony az ajándékozás ideje is, a segítség pedig nagy ajándék. Mi az ulmi tagiskola is bekapcsolódtunk a Jónak lenni jó! Együtt jónak lenni még jobb adománygyűjtő rendezvénybe. Kis angyalkánk kosarával repkedett körbe és gyűjtötte a nagylelkű adományokat.

A kedves szülők süteménnyel, meleg punccsal kedveskedtek a jelenlevőknek. Köszönjük ezúttal is a nagylelkű támogatásokat, amit eljuttatunk az illetékesekhez a Semmelweis Tudományetem Alapítványának.

   

HÁLÁSAK vagyunk, hiszen…

… “Harang csendül, ének zendül,

Messze szól a hálaének …” (Pap Krisztina, Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola ulmi tagozatának pedagógusa)

   
Címkék: