Pforzheimi Mikulás

„Ez az ünnep legyen úgy szebb, ahogy álmodban látsz, egy új világ, hol teljesül, mit vársz.

Egy éjjel, tele fénnyel, mikor szikrázik a hó, Egy új lap, melyre bármi írható.“

Ezen gyönyörű nosztalgikus dallal kezdődött a pforzheimi magyar konzuli iskola kisiskolás tanulóinak karácsonyi ünnepsége. A dallamos hangocskák hallatán a Mikulás, a pforzheimi Német-Magyar Társaság és a felsős diákok is csatlakoztak a zenés rendezvényhez. Minden jól viselkedő kisgyerek, de még a néha rosszalkodók is megkapták ajándékaikat. József Attila Bethlemi kiráyok című verse is elhangzott, majd kötetetlen beszélgetés vette kezdetét gyerekek és felnőttek, ifjak és idősek, szülők és pedagógusok között.

Természetesen a terülj-terülj asztalkám sem maradt el, rengeteg finomságot falatozhatunk. A diétát elfelejthetjük decemberben.

Továbbá a Mikulás meglátogatta az óvis és iskolaelőkészítő csoportot, ahol sok új arcocskával találkozhatott a tavalyi tanévhez képest. Iskolánk kibővült, ősztől immár négy csoporttal és 40 lelkes diákkal büszkélkedik. Elköszöntünk egymástól kis időre, de nemsokára az új esztendőben viszont látjuk egymást és tovább őrizzük, ápoljuk közös gyökereink, nyelvünk és kulturánk. Szorgalmunk és kitartásunk nem torpan.

Szegedi Noémi

Címkék: