Jónak lenni jó

 

 

 

“Annyi mindent kéne még elmondanom

S ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom

Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk

S mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunk”

/Ismerős arcok: Nélküled/

 

   

Elérkezett a várva várt harmadik adventi vasárnap, amely a szorgos előkészítő munkákat követően a szülőket, gyerekeket és pedagógusokat kézenfogva vezette Stuttgartba egy nemes ügy érdekében.

   

Az elmúlt hetekben iskolánk pedagógusai egy emberként álltak egy jótékonysági felhívás mellé: mozgósították a családjukat, valamint a konzuli iskola szülőit, hogy segítsenek egy pici adománnyal – “adjanak egy percet az életükből”- egy zacskó süti vagy pár képeslap formájában, és aki tehette, lelkesen munkához is látott.

   

Eme példátlan összefogás eredményeként érkeztünk a Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola képviseletében a stuttgarti Bruder Klaus templomba, hogy adományokat gyűjtsünk egy szívmelengető nap keretében a magyarországi Semmelweis Alapítvány számára, és munkánkkal örömet lopjunk a gyermekszívekbe.

   

Rajtunk kívül más szervezetek és magánemberek is segítették ezt a nagyszabású jótékonysági munkát a helyszínen és a háttérben is.

Leírhatatlan érzés volt látni, hogy mennyi ember fáradozik a közös cél érdekében.

   

Harangszó hívogatott kicsiket és nagyokat a templomba, ahol a mise hallatán megtelt szívünk szeretettel, és minden együtt töltött perc megerősítette a hitünket magunkban és embertársaink jóságában.

   

A templom előtt meghatódva énekeltünk együtt, mert éreztük, hogy távol a hazánktól is segítséget nyújthatunk, hisz:

“…. történjen bármi, amíg élünk s meghalunk

Mi egy vérből valók vagyunk”.

 

A közösen elfogyasztott ebéd, a bográcsban készült ételek kiosztása, a sütemények kóstolása, a forralt bor és puncs kortyolása mind – mind hozzájárultak egyrészt a családias hangulathoz, másrészt a közösségi cél megvalósításához.

Délután a templom szegletében kézműves- és közösségépítő játékok vették kezdetüket a gyerekek nagy örömére.

 

 

Iskolánk a Csöbörcsök Táncegyüttes tagjaival karöltve készült karácsonyi dalok közös éneklésével, hangszeres kísérettel és zenés népi játékokkal. Emellett mesesarok, képeslapkészítés, gipszfigurák színezése, szalvétahajtogatás és kvízjátékok is helyet kaptak a kreatív és örömteli feladatok között.

Jóleső fáradtság járta át tagjainkat a nap végére, de a lelkünk örökre szóló élménnyel gazdagodott, hiszen mi is részesei lehettünk ennek a karácsonyi csodának.

   

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

/Márai Sándor/

 

 

Hálásan köszönjük minden résztvevő munkáját, és áldott, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

 

 

 

Lőrinczy Virág