A ludwigsburgi konzuli iskola és óvoda évzáró kirándulása 

„ Mesterségünk címere“ avagy régi mestergégek

 

 

Június 29-én került sor a ludwigsburgi magyar iskola és óvoda évzáró kirándulására. Festői környezetben a ludwigsburgi Monrepos Kastély kertjében találkoztunk, kicsik és nagyok. Csodálatos, napsütéses nyári nap, ahol a régi mesterségekkel ismerkedhettek meg diákjaink közelebbről.

 

 

A gyerekek játékos feladatok kereteinbelül szerezhettek információkat néhány régi-mai mesterségről. A méhész állomáson segítségünkre volt két tanulónk, akiknek a családja a mai napig méhészkedik. Nagyon finom kostolót is hoztak az általuk készített mézből. Majd rövid bevezetést nyertünk a méztermelés világába. A diákok saját kezűleg készíthettek el mézviaszgyertyát. Távozásul egy fából készült mézpergetőt kaptak ajándékba. 

 

   

A következő állomáson a szabás-varrás mesterségét ismerhették meg, néhány öltésformát sajátíthattak el. Itt minden korosztálynak más és más feladata volt, nehézségi fokozattól függően. Volt aki varrt, volt aki barátságkarkötőt készített és volt aki színezett. 

   

Tovább haladva mindenki kipróbálhatta kreativitását a mézeskalács díszítésénél. Szebbnél szebb mézeskalácsok készültek! 

 

Még egy régi mesterséget ismerhettünk meg a délelőtt folyamán, ez pedig a molnár volt. Itt a gyerekek betekintést nyertek a vizimalom működésébe, és abba hogyan lesz a búzából liszt, és hogyan készül a kenyér. Ezt ki is próbálhatták, sógyurmából mindenki készíthetett magának finom különböző magokkal díszített kenyeret vagy cipót!

 

A napot a bizonyítvány osztás és a közös falatozás zárta.

   

 

Élményekben dús, gyermek kacajtól hangos, szívet melengető napot tölthettünk együtt kicsik és nagyok. A ludwigsburgi konzuli magyar iskola évvégi kirándulása mindenki számára nagy élmény volt.

 

 

Szép nyarat kívánunk mindenkinek

 

 

Márki Viktória

 

 

Címkék: